7 oktober 2012
11:00

Lohärads IF

Referat: Danmarks IF - Lohärads IF

Dags för vår andra gruppmatch i ÅRSUNDA HÖSTCUP. Motståndare var Danmarks IF som också kommer från Uppland. Vi visste inget om dom heller innan. Det är en sak som gör en cup på annan ort rolig, man möter många nya lag. Det är både roligt och framför allt ny erfarenhet.

Vi startade matchen 4-4-2, som vi spelade resten av cupen.

Vi fick bra utdelning från början i den här matchen, raka motsatsen mot IK Huge. Killarna hade skärpt till sig i nogrannheten, och det kändes bra. Positiv stämning och rätt inställning, kanon killar.

0-1, 2:a min 1:a halvlek. Zacke bryter ett anfall och passar till höger. Hampus ser Max vid den bortre delen av straffområdet. Lång pass av Hampus till Max, mål. Skönt, vilket lir och vilken start.
0-2, 4:e min 1:a halvlek. Här visar Gustav T en underbar inställning. Han vinner bollen på mittplan och sätter full fart framåt, passar ut till vänster till Max som passar snett inåt till Kalle som skjuter. Det som gör detta mål så bra är att Gustav fortsatte sin löpning och var framme och petade in returen på Kalles skott. Jätte bra Gustav, vilken vilja, och helt rätt att som back våga följa med.
0-3, 7:e min 1:a halvlek. Ett gröt framför deras målvakt, där Zacke passar Ralle som skjuter i mål.
0-4, 13:e min 1:a halvlek. Här är det återigen ett bra backspel. Den här gången av GH, som vinner bollen en bit in på var planhalva, vinner mark och slår en bra pass i djupet till Kalle. Kalle tar för sig på rätt sätt och vinner duellen med deras back. Han "chippskjuter" över deras back, hinner ifatt den och sätter den. Super killar.
Halvtid
0-5, 6:e min, 2:a halvlek. Max rundar deras back och skjuter, lite som ett skottinlägg. Joel är framme, vem annars, och petar in returen. Återigen mycket bra Joel, på rätt ställe igen.
0-6, 14:e min, 2:a halvlek. Här är det typiskt ett Ralle mål. Danmark gör en dålig inspark som Ralle plockar ner, och skjuter den i mål. Ralle ser att deras målvakt är felplacerad.